Goddess Braids: 6 keer wat je wel en niet moet doen (2024)

  • juli 5, 2023

Goddess Braids zijn de braids van het moment. Als je ze nog niet langs hebt zien komen, raden we je aan even door Pinterest te scrollen en je raakt gegarandeerd geïnspireerd. Ook bij NHC zijn we fan van deze boho haarstijl, ze zijn namelijk de perfecte protective style voor de aankomende zomer.

Die Goddess Braids zijn overal. Maar let op, ze zijn geen protective style voor de luie mensen onder ons. Er gaat namelijk aardig wat tijd zitten in het verzorgen en mooi houden van de braids. Hoe je ervoor zorgt dat deze zomerse haarstijl zo lang mogelijk fris blijft, lees je hieronder.

Do! Maak gebruik van human hair

Alhoewel je Goddess Braids ook met synthetisch haar kunt vlechten, wordt door de professionals aangeraden om het met human hair te doen. Bij synthetisch haar klitten de losse plukken haar snel aan elkaar vast, waardoor de haarstijl minder lang mooi blijft. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, want van een protective style willen we zo lang mogelijk genieten. Gelukkig blijft het human hair langer mooi zitten en is het ook makkelijker te verzorgen. En dat brengt ons op het volgende punt.

Don’t! Denken dat het een eenvoudige haarstijl is

Bij het verzorgen van je Goddess Braids komt aardig wat kijken. Om het human hair mooi te houden wordt aangeraden om het haar minimaal één keer per week te behandelen. Dat doe je het liefst met wat water en je favoriete moisturizer. Vervolgens kun je makkelijk alle klitten eruit kammen. Voor het slapen wordt aangeraden om je haar goed te bedekken, zodat zowel de krullen als de vlechten lang mooi blijven zitten.

Do! Voor je Goddess Braids naar de kapper

Alhoewel Goddess Braids niet veel moeilijker zijn te installeren dan gewone boxbraids raden we je toch aan langs de kapper te gaan voor deze bijzondere haarstijl. De kapper heeft namelijk een stuk meer ervaring en dat is vooral voor de eerste keer fijn. Die weet precies hoe het human hair langer mooi blijft zitten en kan je bovendien persoonlijke tips voor de haarverzorging meegeven. Doe je het toch liever zelf? Kijk dan uitgebreid naar filmpjes, zodat het je ook in één keer goed lukt!

Goddess Braids: 6 keer wat je wel en niet moet doen (1)
Goddess Braids: 6 keer wat je wel en niet moet doen (2)

Do! Zelf je haren wassen

Ook je Goddess Braids mogen tussendoor gewassen worden. En dat is extra fijn als je op vakantie bent en wilt zwemmen! De vlechten was je met normale shampoo en conditioner. Focus je daarbij net wat meer op je eigen haar. Bovendien is ook het goed schoon houden van je hoofdhuid belangrijk, vergeet dat dus niet mee te wassen. Met dit warme weer ga je namelijk sneller zweten, wat helaas voor build-up zorgt. Na het wassen voeg je wat moisturizer aan je haar toe en kun je de plukken human hair met een haarborstel of kam uitkammen, zodat er geen klitten in blijven zitten.

Don’t! Te lang in laten zitten

Net als elke protective style is het belangrijk de Goddess Braids niet te lang in te houden. Na een poosje wordt de druk op je haarlijn groter en kun je haren verliezen. Ja, ook braids kunnen voor uitval aan je edges zorgen. Daarnaast kan het verschil tussen je nieuwe uitgroei en de boxbraids breken en dat zou ontzettend zonde zijn. Gelukkig is het tijdig verwijderen van de vlechten geen groot verlies, want..

Do! Het haar hergebruiken

Ook het haar van je Goddess Braids kun je hergebruiken! Het human hair gaat namelijk meerdere rondes mee, mits je het goed verzorgd natuurlijk. Was het haar nadat je het verwijderd hebt en neem het mee naar je volgende afspraak bij de kapper. Die kan het human hair weer voor je volgende ronde Goddess Braids gebruiken en dat is wel zo makkelijk!

Heb je de Goddess Braids al een keer uitgeprobeerd? Laat ons hieronder weten hoe je dat ervaren hebt.

Afbeeldingen: Pinterest

Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Goddess Braids: 6 keer wat je wel en niet moet doen (5)

Goddess Braids: 6 keer wat je wel en niet moet doen (6)

Goddess Braids: 6 keer wat je wel en niet moet doen (7)

Goddess Braids: 6 keer wat je wel en niet moet doen (8)

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Word lid

VorigeMet natural hair naar de sportschool: 5 handige tips

Gerelateerde artikelen

Inspiration

Het zoeken naar een goede natural hair of krullenkapper kan best ingewikkeld zijn. Daarom helpen we je op weg met onderstaande lijstje van krullenkappers in Rotterdam.

Lees Meer »

februari 11, 2024

Haar

Leila Onyeagbako (31): “Ik vind het heel fijn dat ik meerdere naturals om mij heen heb”

Leila Onyeagbako (31) vertelt The Natural Hair Club alles over haar eigen natural hair journey. Van trauma naar zelfverzekerdheid.

Lees Meer »

september 6, 2023

Haar

Het vinden van de juiste kapper is eigenlijk net als het vinden van de juiste partner, het moet echt een match zijn. Daarom helpen wij je door onze favoriete natural hair & krullenkappers in Amsterdam op een rijtje te zetten. Dit zijn ze!

Lees Meer »

augustus 9, 2023

Goddess Braids: 6 keer wat je wel en niet moet doen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6165

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.