Kawasaki Ninja 125 en Kawasaki Z125 11kW A1-rijbewijs (2024)

Lijst Kawasaki A1 Lijst Kawasaki A2

Dubbeltest: Kawasaki Ninja 125 en Z125 (2019)

Kawasaki is de laatste jaren echt heel erg goed bezig op de A2-markt. Het lijkt er op dat ze het stokje overnemen van Honda, die daarvoor echt heel ergveel geschikte motoren op de markt heeft gezet voor het 25kW- en later 35kW-rijbewijs. Op de A1-markt was Kawasaki echter niet echt heel erg aanwezig. Hier en daar een verdwaalde KLX125 of een D-Tracker 125 en even kort de J125 motorscooter. Bij Kawasaki in Japan zien ze ook in dat de jeugd de toekomst heeft en dat het belangrijk isom eigenlijk al zo vroeg mogelijk motorrijders aan je merk te binden. Eigenlijk moet je al beginnen bij de brommers, als je het mij vraagt. Zo ben ik zelf ook van de Suzuki TS50X doorgerold naar een Suzuki GS500e en heb daarnanog een handvol aan Suzuki's gekocht. Ik denk ook dat heel veel Honda MT5-rijders van weleer toch naar een Honda keken als eerste motor. Kawasaki had alleen de AR50 schakelbrommer en dat was in de jaren '80. Misschien is het wat om in de nabije toekomst met een Z50 en Ninja 50 te komen voor de 16-jarigen. Maar goed, 125cc is bij Kawasaki nog niet goed vertegenwoordigd, dus tijd om met een vloeistofgekoeld 125cc-blok op de markt te komen. Tijdens de InterMOT-beurs in oktober 2018 werden de Ninja 125 en Z125 aan het publiek tentoongesteld met als slogan "The toughest choice". Welke kies je? De sportieve Ninja 125 of de naked Z125? Een lastige keus en daarom heeft Startersmotor ze beide gereden, om te zien welke je het beste kan kiezen. Hoewel... dat is natuurlijk persoonlijk!

Gelukkig heb ik ook ervaring met de Honda CB125R, de Suzuki GSX-S125, Suzuki GSX-R125, maar ook met de Yamaha MT-125; de grootste concurrenten van Kawasaki op de 125cc-markt en ook KTM mogen we niet vergeten. Beide Kawasaki's delen veel onderdelen, dus dat maakt het qua dubbeltest niet al te lastig om te vergelijken.

Kawasaki Ninja 125 en Kawasaki Z125 11kW A1-rijbewijs (1)

Supersport of naked?

Qua uiterlijk zijn zowel de Ninja 125 als de Z125 eigenlijk twee oude bekenden, waarvan ééntje al eens in Europa is gesignaleerd als de Z250SL. De ander is de Ninja 250SL en daarop zijn beide motoren stevig gebaseerd. Grof gezegd zijn het eigenlijk deze Z250SL en Ninja 250SL, maar dan met een verkleind motorblok. Nu we toch alles over één kam scheren, kan ik ook meteen zeggen dat de Ninja 125 en Z125 praktischhetzelfde zijn, maar dat het grote verschil de kuip, het stuur en de zithouding zijn. De Ninja 125 ziet er lekker sportief uit en ondanks zijn kleine cilinderinhoud ziet deze er echt niet uit als een brommer. Je zou eerder denken dat het om een ~300cc motor zou gaan. Zoals het bij een supersport hoort, heeft de Ninja 125 een clip-on stuur en zijn de clipons net iets onder de kroonplaat geplaatst.Hoewel de houding sportief is, zit de motor nog redelijk comfortabel, omdat de clip-ons net een tikkeltje hoger zijn geplaatst vergeleken met bijvoorbeeld de Suzuki GSX-R125 en Yamaha YZF-R125. Dat is helemaal niet verkeerd, want je polsen krijgen het anders een stukje zwaarder en waar een zware sportmotor het gewicht op de polsen wat kan liften door snel te rijden, gaat dat op 125cc wat lastiger.Je zit wel ietsje meer opgevouwen op de Ninja dan op de Z, maar dat is nu eenmaal zo op een supersport.De Z125 lijkt op de rest van de Z-serie met zijn agressieve Sugomi-stijl en is een prachtmotor om te zien. Ook net als de Ninja 125 lijkt dit een zwaardere motor dan een 125cc. Wat mij betreft één van de mooiere 125cc nakeds op de markt. In plaats van clip-ons, heeft de Z125 een buizenstuur, maar zit juist deze wel weer iets meer naar voren en dus sportiever dan de Suzuki GSX-S125 en Yamaha MT-125. De Z125 heeft duseen beetje een aanvallende houding voor een naked. Nu de grootste verschillen zijn verteld, door met de rest van de motor. Rijklaar weegt de Ninja 125 precies 148 kg. De Z125 staat met 146 kg klaar.De Kawasaki's wegen dus wel wat meer dan de concurrentie; Suzuki GSX-S125 weegt 133 kg, Yamaha MT-125 weegt 140 kg. Suzuki GSX-R125 weegt 134 kg en de Yamaha YZF-R125 weegt 142 kg. Om nog even de Honda CB125R er bij te pakken, die weegt slechts 126 kg rijklaar. Kawasaki mag dus nog wat kilo's zien te lozen in de toekomst, maar ondanks dat blijven ze nog steeds licht qua gevoelen ook bij het verplaatsen van de motor blijft het weinig wegen. De cijfers lijken dus erger dan het in realiteit is, want de motoren sturen nog steeds vederlicht.

Opvallend voor het zicht is het trellisframe, welke direct is gelift uit het 250cc-model. Dankzij het smalle frame kom je makkelijk met je voeten bij de grond, dat in combinatie met het niet al te brede zadel. Dat is eigenlijk ook nog een verschil. De Z125 heeft een fraai tweekleurig zadel met een zithoogte van 815 mm, de Ninja 125 mag het met één kleur doen en heeft een zadelhoogte van 785 mm.Beide Kawasaki's zijn voorzien van een ERGO-FIT systeem, wat wil zeggen dat je voor de Z125 een lager zadel kan kopen (25 mm lager) en voor de Ninja 125 een hoger zadel (20 mm hoger). Het zal mij nietverbazen als de zadel van de Z en Ninja zelfs uitwisselbaar zijn. Beide zadels zitten nog vrij comfortabel, de Ninja 125 heeft een wat harder zadel, maar waar je meestal na een uur rijden op een lichtere motorpijn aan je kont krijgt, heb ik dat bij beide motoren niet ondervonden. Onder het passagierszadel zit overigens nog een kleine bergruimte waar net voldoende plek is om een schijfslot te plaatsen, alsje het gereedschapskitje eruit haalt. Niet elk schijfslot past er in, dus goed dat ik een Abus Sledg 77 heb liggen. Niet de goedkoopste, wel een heel goed en compact ART4-slot. Het kan dus een beetje passen en meten zijn met andere merken/modellen, maar bestel je dit slot, dan gaat het zeker passen.

Zowel de Ninja 125 als de Z125 zijn voorzien van een Performance Kit, wat inhoudt dat de motoren zijn voorzien van een Arrow slip-on uitlaat, een seatcover en een tankpad. Extra bij de Z125 zijn nog frame sliders gemonteerd vanuit de importeur, om bij een valpartij minder schade te hebben. Je zou bijna denken dat ze mijn rijstijl niet vertrouwen! :) De frame sliders horen overigens niet in de Performance Kit. De prijs van de kit is € 599,- en dat is een leuke prijs voor de extra's. Ook het uitlaatgeluid knapt er enorm van op.Voor de verlichting rondom de motoren helaas geen LED, enkel gloeilampjes. Het had leuk geweest als Kawasaki toch de koplamp en het achterlicht daar van had voorzien, maarde huidige verlichting doet het er niet minder om. De spiegels op beide motoren geven redelijk zicht naar achter. Op beide zouden ze net even wat verder naar buiten mogen steken om even watmeer te zien dan een half gevulde spiegel met de ellebogen. Bij de Ninja 125 kan je de spiegels nog inklappen. Handig in een kleine opslag of als je in de file maar heel weinig ruimte hebt. Het zicht in de spiegels is redelijk trillingsarm.

Jammer dat de bestickering op beide motoren niet onder de blanke lak zitten. Iets wat je eigenlijk steeds minder tegenkomt in het goedkopere- en middensegment. Een puntje van lichte kritiek is het achterspatbord / kentekenhouder; deze is vrij smal, waardoor tijdens regen of een nat wegdek, de achterband vuil op de buddyseat en je rug kan sprayen.Komt vaker voor bij motoren en daar zijn ook wel oplossingen voor te vinden. Ondanks dat beide motoren dus veel onderdelen delen, voelen ze toch echt wel als twee heel verschillende motoren en dat maakt het dus een lastige keus omdat jij graag iets wil rijdenwaar je je 2 jaar mee kan vermaken en je je stuurkunsten op kan verbeteren.

co*ckpit

De co*ckpit is op beide motoren een vrij eenvoudige maar goed afleesbare volledig digitale LCD co*ckpit, die we nog kennen van de Kawasaki Z250SL. De meeste informatie is er op te vinden zoalsbovenaan een digitale toerenteller, daaronder een snelheidsmeter, twee tripmeters en een kilometerteller. Links nog het brandstofniveau en ook een klokje rechts onderaan mag ook ontbreken. Wat echter tegenwoordig wel een beetje ontbreekt, is een gearindicator. Deze mist op zowel de Z als de Ninja. Gelukkig kan je een GiPro gearindicator als accessoire bij Kawasaki bestellen via de website, deze sluit je aan op de diagnose poort van de ECU. Het enige verschil qua co*ckpit tussen de Ninja en de Z, is de kleur van de achtergrondverlichting. Bij de Ninja is deze wit, bij de Z is deze oranje.Aan weerskanten van het LCD display tref je nog waarschuwingslampjes aan, waarvan het jammer is dat er voor de richtingaanwijzers één waarschuwingslampje is gebruikt, in plaats van twee.Eentje voor links, eentje voor rechts. Je mag af en toe toch best wat te zeiken hebben, niet?

Kawasaki Ninja 125 en Kawasaki Z125 11kW A1-rijbewijs (2)

Kawasaki's 125cc motorblok

Het motorblok van de Ninja 125/Z125 is voor Europa een nieuw motorblok, maar eigenlijk een soort van verkleind Z250SL / Ninja 250SL blok. Het betreft een vloeistofgekoeld 125cc 1-cilinder viertakt blok met dubbele bovenliggende nokkenas. Het vermogen is precies 11kW (15pk) en dus geschikt voor het A1-rijbewijs. Het blok is voor beide modellen gelijken het is dus niet zo dat bijvoorbeeld de Ninja 125 meer is getuned op snelheid en de Z125 meer op extra vermogen in het middengebied.Met een druk op de startknop, start het blok altijd snel zonder moeilijk doen. De Arrow-demper uitde Performance Kit geeft echt een lekker donker pruttelend geluid en echt een duidelijke verbetering qua geluid ten opzichte van de originele uitlaat, getuige dit filmpje (YouTube).Vanwege de laatste wetten, zijn uitlaatfabrikanten verplicht om de uitlaat zo te bouwen, dat de dB-killer niet eenvoudig (of eigenlijk niet meer) verwijderd kan worden. Dit is niet alleen bij Arrow zo, ook bij de demper van Akrapovic (op de Z400 bijv.) is dit niet meer mogelijk. Dat scheelt wel een berg herrie, dus begrijpelijk. Wil je de killer er toch uithalen danmag je bezig gaan met het uitboren van popnagels (rvs-boortjes aangeraden!), de boel er uit halen en weer met popnagels vastzetten. En dan heb je ook nog kans op een dikke boete van de politie. Lekker laten zitten,de uitlaat klinkt met killer echt heel erg goed, zoals je in het filmpje kon horen.De koppeling is, in tegenstelling tot de Z250SL, lekker licht en de versnellingsbak schakelt soepel en foutloos. Geen technische fratsen zoals slipper- en assistzoals op de 300's en 400's van Kawasaki, maar dat is ook een beetje onzin op een 125cc. Yamaha heeft het tegenwoordig wel op de YZF-R125, maar je hebt nou niet bepaald een powerhouse tussen je benendat je de slipperclutch er graag op wil hebben.

Bij het wegrijden in de eerste versnelling is de motor onderin toerental (onder de 5.000 tpm) niet heel vlot. Een heel klein beetje de koppeling er extra bij pakken kan geen kwaad om 'm net even wat sneller in het krachtigere gebied te krijgen. Bij de verkeerslichten vooraan kruipen is wel mogelijk, maar doe je dit niet bij een snelle auto, daar win jehet toch niet van als deze een wedstrijdje wil doen of het niet pikt dat je voor 'm gaat staan. Lukt met geen enkel 125cc'er. Het overige normale verkeer ben je bij de verkeerslichten wel sneller af, dus tijdens de drukke spits is het wel makkelijk om te doen en eerder op jebestemming aan te komen. Vanaf 6.000 tpm trekt de motor lekker op en bouwt deze het vermogen en snelheid op tot je bij 10.500 tpm tegen debegrenzer aan komt en je door moet schakelen naar de volgende versnelling. Omdat het blokje net als elke andere A1-motor niet bijster veel vermogen heeft, is het raadzaam om wel in de powerband te blijven zitten en dus eigenlijk te zorgen dat je zo rond de 7.000-8.000 tpm zit. Het blok zelf is voor een ééncilindertje redelijk trillingsvrij en niet anders dan de concurrentie.De zesde versnelling blijkt vaak onaangeroerd, omdat je binnendoor vaak bij de 4e versnelling toch al wel rond de 80-90km/u aan het rijden bent en dan precies in de powerband zit.Je hebt dan het idee dat je er qua versnellingen al bent, maar vaak werd ik nog getrakteerd op twee extra versnellingen. Maar die zesde is dus echt meer een overdrive, die je alleen gebruikt op de snelweg of op een lang saai stuk met 100km/u+. De toerentallen in de 6e versnelling zijn 6.500 tpm bij 80km/u, 8.500 tpm doet 100km/u en 9.500 tpm haal je met 110km/u.

Het rijden op de Z125 en Ninja 125 is erg leuk en met hogere toerentallen waan je echt sneller te rijden dan bijvoorbeeld 80km/u. Voor het gevoel heb je het idee dan al zo rond de 110km/u te zitten, zeker op wat bochtigere wegen. Bochtjes pakken is en blijft een feest en de motoren zijn beide erg vergevingsgezind. Kan ook niet anders met 125cc. Beide zijn prima startersmotoren, de enige keus die jij moet maken is of je voor een naked gaat of juist niet; die moeilijkste keus.De snelheidsmeter is behoorlijk nauwkeurig en wijkt maar 2% af. Let daar dus wel op bij flitspalen. Als je denkt dat je met 85km/u langs een paal kan die op 80km/u is afgesteld, heb jekans om een portretfoto te ontvangen van het CJIB, want je zit dan al boven de 80 echte kilometers per uur. Van 0 naar 100 lukt in 17 seconden, maar dat is met die nauwkeurige snelheidsmeter. Bij de concurrentie wijkt deze zo 6% extra af, dus je kan er van uit gaan dat zowelde Ninja 125 als de Z125 op zo'n soortgelijke teller er zo'n 12 a 13 seconden over doen. De Ninja is van 0 naar 100 km/u net even ietsje vlotter dan de Z125. Dit vermoedelijk door de kuip.De Ninja 125 en Z125 voelen zich heel goed thuis op de binnendoorwegen, maar op de snelweg komen ze wel redelijk mee met het verkeer, maar ook meer hoef je er nietvan te verwachten. Maar dat geldt eigenlijk voor alle A1-motoren. Het kan, maar het kan pas echt normaal tot goed op een A2-motor. De topsnelheid is begrensd op 116km/uop de teller bij beide motoren. Op GPS is dit precies 113km/u. Bij veel andere motoren met een sterker afwijkende teller (vaak 8%) zou dat ongeveer 123km/u op de teller zijnen lijken ze dus trager dan de rest, maar als je met een concurrerende motor met 123km/u naast de Z125 of Ninja 125 zou rijden, zal je zien dat ze nog steeds naast je rijden.Het lijkt er echt op alsof het Kawasaki-blok meer wil, maar niet mag vanwege de goedkeuring om te mogen rijden in Europa. Deze topsnelheid haal je overigens alleenmet wind mee. Met wind tegen haal je ongeveer 105km/u op de teller, wat een ruime echte 100km/u is. Je kan dus de snelweg op met beide Kawasaki's, maar net als met alle 125cc'ers blijf je daarde underdog en kan je beter lekker binnendoor spelen en echt leren motorrijden. Rechtdoor met het gas tegen de stuit is saai en je leert er niet echt veel van.Voor woon-werk tijdens de spits zou het overigens weer niets uitmaken, want dan is het druk en rijdt alles en iedereen dicht bij elkaar en dan heb je juist weer heel veel aan 125cc.Het zal mij trouwens niets verbazen als in de toekomst slimme jongens en meisjes de snelheidsrestrictie weten te verwijderen en je nog net wat meer snelheid uit de Z125 en Ninja 125 kan halen.Het blok wil het namelijk echt wel, dat heb ik duidelijk kunnen voelen. Het zijn alleen die milieu-wetten die het de motorfabrikanten lastig maken.

Het verbruik met lekker vlot rijden kwam bij de eerste tankbeurt uit op 1 op 24,8. Dat was dus even schrikken. Bij een latere tankbeurt was dit ongeveer 1 op 32. Wat waarschijnlijk de oorzaak is, is dat ik de beginperiode nog vrij koud was, 6 tot 8 graden overdag was niet vreemd. Bij het zuinigere moment was het alweer een graad of 13.Overige 125cc testmotoren heb ik altijd meegenomen in een zomerse periode, dus net als de rest verwacht ik dat de Kawasaki's in de warmere maanden ergens tussen de 1 op 32-35 kunnen halen,uiteraard afhankelijk van je rijstijl. Met de 11 liter tank kan je dus op een volle tank in de warmere maanden minstens 350km ver komen.Heb jij een Z125 of Ninja 125? Laat gerust onderaan wat commentaar achter over jouw gemiddelde verbruik en in welke maanden dat is. De Kawasaki Ninja 125 en Z125 zijn het meest onderhoudsvriendelijk van alle 125cc motoren op de markt, voor zo ver ik heb kunnen controleren. Daar waar de concurrentie tussen de 4.000-10.000km het onderhoud hebben (en de meeste elke 6.000km), hoeft er bij het Kawasaki-blok pas bij 12.000 km de olie te worden vervangen en ook de klepspeling te worden gecontroleerd. Onderaan de streep ben je dus met de Kawasaki's voordeliger uit bij de dealer als je naar het onderhoud kijkt. Van dat uitgespaarde geld kan je daarna makkelijker de Z400 of Ninja 400 kopen, zodra je op een A2-motor mag rijden.

Kawasaki Ninja 125 en Kawasaki Z125 11kW A1-rijbewijs (3)

Banden, vering en prima remmen

Qua banden op de Ninja 125 en Z125 heeft de importeur de testmotoren voorzien van Bridgestone Battlax BT45 banden. Qua maat zijn de fraai vormgegeven 17" velgen voorzien van een 100/80-bandje aan de voorzijde en een 130/70 bandje aan de achterkant. Bij de dealer staan beide motoren op Dunlop TT600 banden. en hierdoor kan ik helaas niets zeggen over de kwaliteit en eigenschappen van de banden. Ik kan wel wat neerpennen over de BT45's, maar daar heb je niet zoveel aan. Maar mocht je eerdervoor een sporttoerband willen gaan die ook goed presteert in de regen, dan zijn die Bridgestone BT45's wel wat.

De vering op de Ninja 125 en Z125 zijn beide exact gelijk. De voorkant is voorzien van een telescopische voorvork met een diameter van 37 mm, welke niet instelbaar is.Deze heeft een veerweg van 110 mm. Aan de achterkant een monoshock-veer met een veerweg van 120 mm, waarvan de veervoorspanning instelbaar is in vijf standen. Hiervoor is wel gereedschap nodigwat je onder je buddyseat kan vinden. Tenzij je die aan de kant hebt gelegd om daar een schijfslot in te plaatsen.De vering voelt vrij comfortabel, niet al te strak en niet al te losjes. Voor beide motoren prima afgeveerd voor gebruik op de openbare weg en filtert redelijk goed oneffenheden en drempels weg. Je bent toch eerst bezig om beter te leren rijden en wil je de vering echt upgraden om wat voor reden ook, dan kan je dat geld beter steken in een A2-motor voor over twee jaar.

De remmen op de beide motoren zijn uitstekend. Aan de voorkant tref je een flinke schijf aan van 290 mm en een dubbelzuiger-remklauw. Aan de achterkant een 220 mm schijf met eveneens een dubbelzuiger-remklauw.Beide voorzien van ABS en dat is zeker voor de beginnende motorrijder wel zo veilig. De remmerij is afkomstig van de grotere 250cc broers en het remt meer dan goed. Je kan de Z125 en Ninja 125 tijdig laten stoppenen ook de achterrem werkt beter dan bij veel andere lichte motoren. Als je voorrem om wat voor reden dan ook het zou begeven, kan je ook met enkel de achterrem nog behoorlijk goed tot stilstand komen. Op de Ninja 125 was de achterrem wel ietsje minder krachtig dan bij de Z125, maar dat kan exemplarisch zijn. Voor een beginnende motorrijder echt prima remmen. Ik heb ze (veel) slechter gehad op oudere en zwaardere motoren.Hiermee kan je veilig de weg op en tijdig stil staan als dat noodzakelijk is.

Conclusie

The Toughest Choice... ga je voor naked of supersport? Kawasaki heeft met de Ninja 125 en Z125 een leuke set goed sturende motoren op de markt gezet, die het de concurrentie lastiger maken.Met de komst van de Ninja 125 en Z125 heeft Kawasaki nu ook een goede grip op de A1-markt en kan dat alleen maar nog positiever uitpakken voor de A2-markt, waaropze de laatste jaren al zeer sterk aanwezig zijn. Voor de startende motorrijder die nog met A1 moet rijden, is de komst van Kawasaki alleen maar lastiger, want zo is er nog meer keus.Beide motoren zijn een goede opstap naar de Ninja 400 en Z400 en die stap is nog behoorlijk groot, daar ik de Z400 direct na het inleveren van de 125's heb meegenomen om te testen.De stap van A1 naar A2 is groter dan van A2 naar A. Maar de eerste twee jaar kan je het motorrijden onder de knie krijgen en dat gaat prima met beide Kawasaki's.

Voor binnendoor zijn de 125cc Kawasaki's erg geschikte partners om mee te reizen. Snelweg kan, maar waan je niet de snelste.Het stuurt meer dan goed, remt uitstekend en de afwerking is zoals je van Kawasaki mag verwachten, netjes. Het onderhoudsinterval is de beste op de 125cc-markt en dat zal je geld schelen, wat je mooi kan steken in het sparen voor je A2-motor. De topsnelheid ligt wel onder dat van de duurste vloeistofgekoelde Suzuki's en Yamaha's, ondanks de erg nauwkeurige snelheidsmeter. Maar hoe vaak ga je de snelweg op en hoelang is dat stuk wat je wil rijden? Kawasaki heeft in Europa een marktonderzoek gedaan en diverse 125's volgehangen met GPS-apparatuur, om te zien hoe men de 125's gebruikt. Uit het onderzoek kwamnaar voren dat de 125's nauwelijks de snelweg op gaan en eerlijk gezegd zie ik ook eigenlijk nooit een 125cc op de snelweg rijden als ik op de motor of in de auto zit. De Kawasaki's kunnen het wel,maar net als de concurrentie blijft het aanpoten. Handig voor een kort stukje, voor elke 125cc'er een afrader over langere stukken. Lekker op het echte speelterrein blijven; de binnenwegen. Daar leer jeook het beste motorrijden en zijn de uitzichten stukken mooier en de bochten veel spannender.

Waar kies Startermotor.nl voor, de Ninja 125 of de Z125? Dat is echt lastig... je mag ze beiden in de schuur zetten, maar als het echt moet, ga ik voor de Ninja 125. Iets meer bescherming tegen regen en winden ik heb al vele nakeds gehad, dus een keer een sportmotor voor de verandering.. waarom niet?

De Kawasaki Ninja 125 is op het moment verkrijgbaar in twee kleuren: Lime Green / Ebony / Mettalic Graphite Gray en Metallic Flat Spark Black / Metallic Matte Fusion Silver en kost € 5.799,-.De Kawasaki Z125 is eveneens verkrijgbaar in twee kleuren: Metallic Flat Spark Black / Pearl Flat Stardust White en Candy Lime Green / Metallic Flat Spark Black en kost € 5.199,-. De Performance Kit met tankpad, seatcover en Arrow-uitlaat (slip-on) is verkrijgbaar voor € 599,-. Met dank aan Kawasaki Nederland voor het beschikbaar stellen van beide motoren.

Vergeet niet de 38 foto's iets naar onder bij de rode knop te bekijken en natuurlijk beide video's (en meer op het YouTube-kanaal).

Kawasaki Ninja 125 en Kawasaki Z125 11kW A1-rijbewijs (4) Beide een gelikt en volwassen uiterlijk, remmen, zeer nauwkeurige snelheidsmeter, lichte koppeling, fijne versnellingsbak, beste onderhoudsinterval voor 125cc, Ergo-Fit
Kawasaki Ninja 125 en Kawasaki Z125 11kW A1-rijbewijs (5) Restrictie op topsnelheid, beperkte ruimte onder zadel, geen gearindicator (wel los te bestellen)
Motortype Viertakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 125cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 11kW (15pk) @ 10.000 tpm / 11,7 Nm @ 7.700 tpm
Gewicht 148kg rijklaar (Z125; 146kg)
Tankinhoud 11 liter
Verbruik 1 op 32 (zuiniger bij warmer weer)
Topsnelheid 116km/u (113km/u op GPS), op een minder nauwkeurige teller is dit 123km/u
Rijbewijs A1, A2, A
Kawasaki Ninja 125 en Kawasaki Z125 11kW A1-rijbewijs (6)


Kawasaki Ninja 125 en Kawasaki Z125 11kW A1-rijbewijs (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 5769

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.